Távozik Kobza Miklós, aki Orbán Viktor fotósából lett MTVA sajtófőnöke

2018. május 2., 11:04

Szerző:

Távozik a közmédiától Kobza Miklós, aki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap sajtófőnökeként és az Újmédia és Teletext Kft. tartalomigazgatójaként is dolgozott az elmúlt időszakban - tudta meg a 24.hu.

Kobza Miklós
Fotó: Facebook

Kobza 2016-óta töltött be a posztot, és elég hamar bírálat érte az MTVA-s szakszervezetek és üzemi tanács részéről. Alkalmatlannak nevezték, de nem sokkal ezután felfelé bukott, tartalomigazgatóként folytathatta.

Irányítása alatt a Híradó az Orbán-kormány szócsöveként fukcionált, többször jelentek meg rajta manipulált hírek, amiért többször magyarázkodni kényszerült, hiszen a felület közpénzből működik.

Kobza egyébként nyiltan vállalta rajongását Orbán Viktorért, Facebook profilja de megnyilatkozásai is erről árulkodnak. A két fideszes X behúzására is buzdított, ami egy közalkalmazottól igencsak visszatetsző lépés. Korábban a kormányfő nyilvános beszédeinek elkészítésében is közreműködött Habony Árpád csapatában, majd a miniszterelnök Facebook-oldalának volt a fotósa. Kobza jelentősebb országos ismertségre akkor tett szert, amikor pert vesztett a róla cikkező Átlátszó ellen, a perköltség részbeni átutalásakor pedig azt tanácsolta a portálnak a banki átutalás közleményében, vásároljanak a pénzből (a perköltségből) nyugtatókat maguknak.

Azt egyelőre nem tudni, hol folytatja ezután.

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.