Távozik a METU vezérigazgatója

Több mint 14 év után távozik Dr. Tóth Ágnes.

2023. szeptember 15., 13:04

Szerző:

A Media1-hez eljutott Dr. Tóth Ágnes búcsúlevele, amelyben megköszönte munkatársainak az elmúlt éveket. Állítása szerint azért távozik, mert új kihívásokra van szüksége, döntését még nyáron meghozta. Utolsó munkanapja szeptember 22-én lesz. Utódja Wenczel Richard lesz.

Az egyetem közleménye szerint „a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) új vezérigazgatót nevezett ki Wenczel Richárd személyében. Az új vezető célja, hogy a METU a régió legnagyobb és legelismertebb magánegyetemévé váljon”.

Egyre zavarosabb az ügy a Budapesti Metropolitan Egyetem körül. Amint arról korábban beszámoltunk, szerződést bontottak a Kommunikáció-tudományi Intézet és az Újságírás Központ vezetőjével, Murai Andrással, valamint Gócza Anita mestertanárral és Gayer Zoltán főiskolai docenssel is. Ezt követően mintegy 10 oktató távozott, mivel veszélyben látták az egyetemi autonómiát és a szakmaiságot.

Bachmann Bálint rektor nem tagadta az RTL Híradónak a Media1 értesülését, miszerint kormányközeli lapoktól érkezhetnek új oktatók, de szerinte az érkezőknek van tudományos relevanciája és gyakorlata. Az egyetem oktatóinak kérdése annyira akut, hogy a héten tanórák maradnak el. Az egyetemisták gyertyákkal, mécsesekkel tiltakoztak a napokban egyetemen kialakult helyzet miatt.

(Kiemelt képünkön a Metropolitan Egyetem épülete. Fotó Budapesti Metropolitan Egyetem Facebook-oldala.)