Tarlós István azt állítja, hogy megfenyegették, hogy egy régi ügyét előveszik ellene

2019. szeptember 14., 14:06

Szerző:

Tarlós István interjút adott a Magyar Nemzetnek, amelyben Karácsony Gergely minősítgetése mellett azt mondta, hogy az ellenzék alig várja, hogy mártírt csinálhasson magából. A főpolgármester azt is állította, hogy megfenyegették őt, hogy egy 25 évvel ezelőtti ügyet vesz elő ellene az ellenzék.

Az ellenzék ajánlóívekkel kapcsolatos adatkezelési vádakról Tarlós István megállapította, hogy nem jó, ha törvénytelenségbe csúszik át a kampány, de óvatosan bánna vele, mivel szerinte az ellenzék részéről provokáció sejthető, és alig várják, hogy mártírt csinálhassanak magukból.

A főpolgármester azt is elmondta, hogy értesülései szerint az ellenzék kampányában ismét elő akar venni egy 25 évvel ezelőtti ügyet.

– Volt egy közlekedési balesetem 1995-ben, ami igen rossz érzés volt, de amiben vétlen voltam, és az esetnél jelen voltak a hozzátartozók is. A balesetet a kerületi kapitányság egy percig sem vizsgálta, ügyészi felügyelet mellett azonnal átvette a BRFK

– nyilatkozta.


Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Megjegyezte, hogy akkor Györgyi Kálmánnak hívták a legfőbb ügyészt.

– Ezt az esetet eddig minden kampányban elővették, és most is megkaptam az üzenetet és fenyegetést, hogy újra ezzel akarnak operálni

– fűzte hozzá a főpolgármester.

Tarlós István úgy véli, ha ellenfelei nem állnak túl jól a kampányban, akkor – elég lelketlenül – ehhez a történethez nyúlnak.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.