Több mint 800 tanár nem veszi fel hétfőn a munkát

86 iskola 800 tanára csatlakozik hétfőtől a polgári engedetlenséghez és nem veszi fel a munkát. Az iskolák közül 60 fővárosi, 20 vidéki.

2022. december 5., 07:36

Szerző:

86 iskola mintegy 800 tanára nem veszi fel hétfőn a munkát, így csatlakozva a polgári engedetlenséghez, közölte vasárnap az RTL Híradó. Ezzel együtt a tiltakozások is folytatódnak, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból levelet visznek Maruzsa Zoltán államtitkárhoz, több helyen pedig „ülősztrájk” kíséri majd az engedetlenséget is.

A budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumnál, ahonnan az engedetlenség miatt többek között már tanárokat is bocsátott el a Belügyminisztérium, az igazgató levelet írt a tanároknak, hogy az engedetlenség ellenére közöljék levélben a diákokkal, hogy hétfőn lesz iskola. Sok tanár azonban, nyolc kollégájuk december 1-i hatállyal történő elküldése miatti felháborodásból így sem tervez bemenni. Így kérdéses, megtartható-e az iskolai nap.

Az elbocsátott tanároknak közben a szülők inkább összedobnák a fizetést, csak továbbra is tanítsa gyerekeiket, mondták el a híradónak a gimnáziumban.

Noha a fővárosban már 60 iskola tervez csatlakozni, az RTL Híradóból az is kiderült, vidéken csupán 20 iskola kíván ilyen formán tiltakozni a fejlemények ellen.

(Kiemelt kép: Diáktüntetés az 1956-os forradalom kitörésének évfordulóján Budapesten, 2022. október 23-án. / Fotók: Pásztor Csaba / 168.hu)