Táborozással hosszabbítaná meg a tanévet a kormány

2018. június 12., 06:51

Szerző:

A kormány megvalósítaná azt a régóta dédelgetett tervét, hogy tábori vagy „táborszerű" foglalkozásokkal hosszabbítsa meg a tanévet – értesült a Népszava. A lap úgy tudja, erről már kormánydöntés is született, a bejelentéssel azonban várni akarnak az idei tanév lezárásáig. A döntést semmilyen szakmai egyeztetés nem előzte meg. Az értesüléseket megerősíti, hogy az iskolák továbbra sem kapták meg a következő tanév rendjét, holott annak ilyenkorra már nyilvánosnak kellene lennie.

Tavaly júniusban Palkovics László oktatási államtitkár és Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár is úgy nyilatkozott: a kormány elképzelései között szerepel, hogy iskolai táborokkal hosszabbítsák meg a tanévet. A bevezetés dátumáról akkor még nem esett szó. Az intézkedés szükségességét szülői panaszokkal indokolták: Maruzsa az InfoRádióban beszélt arról, gyakran felmerül a probléma, hogy túl hosszú a nyári szünet, a szülők nem tudnak mit kezdeni a gyerekekkel.

A kérdésekre az Emmi röviden azt válaszolta, hogy a táborozásokat valóban támogatja a kormány, de a tárca szerint az nem jár a tanév meghosszabbításával.