Szombaton még elázhatunk de vasárnap nyugodtan napozhatunk

Talán mégsem jön be a Medárd napi hiedelem. 

2022. június 11., 16:58

Szerző:

Szombaton általában gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. A legkevesebb felhő a nyugati, északnyugati megyékben valószínű. Főként a középső országrészben és a Tiszántúlon helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Éjjel elsősorban a Dunántúl keleti részén, illetve a Duna-Tisza közén lehetnek még erősebben felhős körzetek, vasárnap hajnalra csaknem mindenütt csökken a felhőzet. Az éjszaka első felében mindenhol megszűnik a csapadék.

Vasárnap jobbára derült vagy gyengén felhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. Az északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatar környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 26 és 31 fok között alakul.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Ukrajna és Moldova mellett Grúziának is meg kellett volna kapnia az európai uniós tagjelölti státuszt, ennek elmaradása megmagyarázhatatlan, érthetetlen és Európa szempontjából is káros – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Tbilisziben.