Szokatlan időpontban, hétfőn tartanak Kormányinfót

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter „mit miért tesz a kormány?” címmel tart Kormányinfót hétfőn délelőtt 10:30-kor.

2023. június 18., 11:24

Szerző:

A szokásos csütörtöki időpont helyett ezúttal hétfőn tartanak Kormányinfót.  A legutóbbi három hete, május 25-én történt, amelynek fókuszában a költségvetés állt. Azóta azonban többször is összeült a kormány, így egész biztos lesz miről beszámolni. 

Június 7-én Orbán Viktor a Nova Kahovka-i gát felrobantása miatt hívta össze a kormány tagjait, 8-án pedig a Védelmi Tanács is összeült a háború miatt, és rendhagyó módon múlt kedden is összeült a kormány – foglalta össze az eseményeket az Index. Ugyanakkor a 18 órás parlamenti vitát produkáló státusztörvény, a menekültkvóta bevezetése és a boltok kötelező akciózása is szóba kerülhet.

(Kiemelt képünk: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. szeptember 15-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)