Szlovák sálat akasztottak Orbán nyakába

Szlovákia miniszterelnöke egy szlovák sálat aggatott Orbán nyakába a kassai V4-csúcson. 

2022. november 24., 12:08

Szerző:

Eduard Heger megoldotta Orbán Viktor nagymagyarországos sál körüli botrányt, és a magyar miniszterelnöknek adott egy szlovák sálat. Erről mindkét fél beszámolt a Facebookon, csak Orbán nem mondta, hogy honnan van az új sál.

„Magyar-szlovák két jó barát! Indul a V4-csúcs Kassán” – írta a Orbán Viktor ahhoz a képhez, amin Hegerrel közösen van szlovák sálban. 

Ugyanezt a pillanatot osztotta meg a szlovák mniszterelnök is, csak ő már a posztban elárulta, a szlovák sál előkerülését. „Észrevettem, hogy Orbán Viktornak régi sálja van, ezért ma adtam neki egy újat” – írta Heger.

Orbán korábban már reagált a sál-botrányra

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, nemzetközi visszhangot váltott ki Orbán Viktor miniszterelnök azzal, hogy Nagy-Magyarország-térképet ábrázoló sálban jelent meg Magyarország–Görögország barátságos mérkőzésen. Az ukrajnai magyar nagykövetet például bekérették a külügyminisztériumba, a román külügyminisztérium közleményében pedig helytelenítette a miniszterelnök szurkolói sálját. 

A miniszterelnök közösségi oldalán válaszolt a kritikákra. „A foci nem politika. Ne lássunk bele olyat, ami nincs. A magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek!” – reagált közösségi oldalán a miniszterelnök. 

 

 

 

10:47

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 12 millió forint bírságot szabott ki a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló MKB Bankra, egyebek közt az ügyfeleknek nyújtott befektetési tanácsadás gyakorlatához, egyes értékpapírok nyilvántartásához, a bennfentes kereskedelem lehetőségét megakadályozó szűrőrendszerhez kötődő hiányosságok miatt. A feltárt problémák nem veszélyeztetik a hitelintézet megbízható működését, az MNB közleménye szerint.