Szikora Róbert is listázná a pedofilokat

Szikora Róbert helyesli, hogy szigorúan bánjanak a pedofilokkal. Az énekes egyetért azzal, hogy legyen egyenértékű az emberöléssel a pedofilok büntetése.

2021. május 20., 09:05

Szerző:

A Borsonline megkérdezte a zenészt a pedofíliáról, közben megemlítve Kocsis Mátét, akik pedofil-ellenes üzeneteket fogalmazott meg a médiában a héten többször is. Az énekes elmondta: ő sem lenne kíméletes a gyermekek bántalmazóival, megrontóival szemben.

„Nehéz téma, elsősorban erkölcsi és nem politikai kérdés. Kétségtelen, hogy vissza kell tartani mindenféle defektustól az állampolgárainkat. A nemzetnek is van lelke és erkölcse, és bár sok dologban különbözünk, ebben a kérdésben véleményem szerint mindenki ugyanazt gondolja, minden eszközzel vissza kell tartani a pedofilokat. A büntetésnél túlzásnak tartom, hogy gyilkosként kezeljünk egy beteg embert, de közben, ha egy ilyen ember a zaklatásával lelkileg megnyomorít, “megöl” egy gyermeket, akkor mégis mit érdemel. Véleményem szerint ebben az esetben abszolút elfogadható, ha nyilvános listát készítenek a pedofilokról, elvégre az emberre támadó pitbullokat is listázzuk” – nyilatkozta a zenész.

„Aki gyermekpornográf tartalmat készít, terjeszt vagy használ fel, az a magyar jog szerinti legrosszabbra készüljön” – tette közzé Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerdán Facebook oldalán a pedofilellenes törvénycsomag benyújtása kapcsán. A politikus azt írta: a minősített esetekben a pedofilok tette egyenértékű lesz az emberrablással vagy emberöléssel, “mert egy kisgyermekkel szemben elkövetett erőszakos pedofil bűncselekmény is az áldozat megölését jelenti. Még ha a test életben is marad, a gyermek egészséges lelke biztosan meghal. Erre sújt le a szigorító javaslat, a jelenlegi büntetéseket megduplázzuk.”

A leghíresebb, Fideszhez köthető pedofil úgy múlt év nyarán robbant ki, a volt perui nagykövetről, Kaleta Gáborról derült ki, hogy több ezer pedofil képet tartott a számítógépén. A volt nagykövetet el is ítélték, az ezzel kapcsolatos közvélemény-kutatás szerint az ítéletet nagyon enyhének tartotta a többség.  

(Kiemelt képünk:  MTVA | Zih Zsolt)