Szijjártóék hívták meg a Parlamentbe Zaid Naffát, a két lábon járó nemzetbiztonsági kockázatot

2018. május 9., 09:31

Szerző:

Mint a 24.hu nyomán tegnap megírtuk, az Orbán-kormány kedvenc jordán üzletembere, Zaid Naffa a karzatról nézte végig az országgyűlési képviselők eskütételét. A Népszava az Országgyűlés sajtóirodájától megtudta, hogy Naffa, aki egyben tiszteletbeli jordán konzul is, a diplomáciai testület tagjaként a Külgazdasági és Külügyminisztérium meghívására, Jordánia képviseletében vett részt az alakuló ülésen.

A szerteágazó Naffa család budapesti feje tiszteletbeli konzuljaként épített ki szoros kapcsolatot fideszes politikusokkal.  Zaid Naffa tavaly lett igazán híres, amikor kiderült: az FBI által is körözött – 2017 januárjában elhunyt – szaúdi üzletemberrel, a magyar hatósáégok által rafináltan Mustapha néven keresett, de persze nem talált Gaith Pharaonnal együtt kérelmet adott be a magyar hatóságokhoz, hogy megszerezze az állampolgárságot.

A szaúdi milliárdos kérelmét Áder János köztársasági elnök utasította el, Zaid Naffaé pedig a Terrorelhárítási Központ átvilágításán akadt fenn a kockázatok miatt.