Balassa Dánielt választották meg polgármesternek Szigligeten

2020. október 19., 05:48

Szerző:

A független Balassa Dánielt választották polgármesternek a vasárnapi időközi önkormányzati választáson a Veszprém megyei Szigligeten - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője az MTI-t.

 Balassa Apja, Balassa Balázs még a nyáron mondott le a teljes képviselőtestülettel együtt. Az okokról homályosan fogalmazott: "Bizonyos vállalkozókkal, befektetőkkel szemben úgy érezzük, védtelenek vagyunk. Úgy látjuk, ezeket a folyamatokat településvezetőként már nem tudjuk megállítani, így a testület a lemondásával szeretné felhívni a közvélemény figyelmét a veszélyekre". A befektetők, vállalkozók vélhetően a Balatonon aktív NER-közeli üzletembereket jelentik, akik szeretnék beépíteni az ennek eddig ellenálló önkormányzat vízparti telkeit. 

Lutár Mária elmondta: a tisztségért kilenc független jelölt indult, akik közül ketten - Baj József és Ulbert István - visszaléptek a jelöltségtől.

A hét független jelölt közül Balassa Dániel 351, Idrányi Péter 137, Pálfi Szabolcs 27, Kaszás Lajos Attiláné Kovács Edit 15, Zsezserán Jánosné 8, Páhy László 4, Mészáros Géza 3 szavazatot kapott.

A névjegyzékben szereplő 834 választópolgár közül 546-an jelentek meg az időközi választáson, és 545 érvényes szavazatot adtak le.

A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a négy helyért 23 független jelölt indult.