Videó: Kész folyóvá változtatta az egész napos eső Szigetszentmiklós utcáit

A helyiek ma igazán nem panaszkodhattak vízhiányra Szigetszentmiklóson és Szigethalmon.

2022. augusztus 21., 19:26

Szerző:

A nagy eső miatt mintegy félszáz esetben hívták elárasztott pincékhez, garázsokhoz, vízben álló udvarokhoz és elöntött házakhoz a tűzoltókat a Pest megyei Szigetszentmiklóson és Szigethalmon - tudatta a katasztrófavédelem honlapján vasárnap.

Szigetszentmiklóson a Csépi úti aluljáróban rekedt egy autó, a Losonczi utcában a lakóparkot öntötte el a víz. Érkezett jelzés az Alkotás, a Fenyőfa, a Galagonya, a Boglárka, a Muskátli, a Pacsirta, a Tátika, a Kakukkfű utcákból is. A Szabadkai utcából egy üzlet tulajdonosa kérte a tűzoltók segítségét, mert a víz elárasztotta a boltját.

Szigethalmon a Fiumei utcában, a Mária utcában és a Mű úton dolgoztak a tűzoltók a pincék, kertek és házak vízmentesítésén - közölte a katasztrófavédelem.

(Kiemelt kép: A nagy esőzések után víz árasztott el több lakóházat is Szigetszentmiklóson és Szigethalmon. Fotó: Hidasi Judit, Facebook)

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.