Gigasztárokkal tér vissza a Sziget Fesztivál 2022-ben

Két év csend után a maximumra tekerik a hangerőt.

2021. augusztus 3., 10:52

Szerző:

Világsztárok széles repertoárjával és hatalmas bulival akarja újra megnyitni a kapuit a Sziget fesztivál. A produkciós iroda kedden jelentette be a fesztivál hivatalos Facebook-oldalán, hogy két év kényszerszünet után 2022-ben megint megtelhet az óbudai Hajógyári-sziget több ezer szórakozni vágyóval. Kádár András főszervező az MTI-hez eljuttatott közleményben elmondta, már javában tárgyalnak az előadókkal.

„A Szabadság Szigete visszatér 2022-ben! Kapuink újra megnyílnak előttetek 2022. augusztus 10-15. között. Taggeld be a fesztivál haverod és találkozzunk 2022-ben!” – írta keddi Facebook-posztjában a Sziget fesztivál csapata. A szervezőknek a koronavírus miatt kialakult bizonytalanság miatt kétszer is el kellett halasztania a fesztivált. 

„A ’22-es szezont tehát úgy várjuk, mint fesztiválévet eddig még soha, terveink szerint a fájdalmasan hosszú szünet utáni ’nagy visszatéréshez’ méltó rendezvényekkel” – mondta tavaly Kádár András főszervező, aki most beváltja korábban tett ígéretüket: a Sziget fesztivál honlapján már idén augusztus 12-től lehet jegyet venni a 2022-es fesztiválra, amit augusztus 10 és 15 között tartanak meg. 

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést” – idézte Kádár Tamás főszervezőt az MTI. Korábban írtunk róla, hogy a Sziget fesztivál vezetői még májusban döntöttek úgy, hogy a járványhelyzet miatti bizonytalanságok miatt, 2020-hoz hasonlóan idén sem lesz Sziget. A szervezők az utazás, a szállások, a vendéglátás és a védettségi igazolások körüli bizonytalanságok miatt határoztak úgy, hogy inkább a jövő évi Szigetre készülnek.

Kádár Tamás akkor elmondta, hogy a két fesztiválmentes év a szervezők, a rendezvényekhez kapcsolódó cégek és dolgozók életét nagyon megnehezítette, az iparág rengeteg szereplőjét, a zenészektől a vendéglátósokon át a technikai alvállalkozókig szinte ellehetetlenítette. Az ország két másik nagy könnyűzenei rendezvényét, a soproni Telekom VOLT-ot és zamárdi Balaton Soundot sem rendezték meg idén, ezek szervezői már március közepén bejelentették ezt.

(Kiemelt kép: Közönség a brit Catfish and the Bottleman rockzenekar koncertjén a 27. Sziget fesztiválon az óbudai Hajógyári-szigeten 2019. augusztus 12-én. Fotó: Mónus Márton / MTI)