06:50 - 09:00

Most: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Szerdán dől el, lesz-e tűzijáték augusztus huszadikán

2020. július 12., 15:00

Szerző:

Jövő hét szardán dönt a kormány, meg lehet-e tartani az augusztus huszadikai rendezvényeket

– közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter az atv.hu kérdésére. Gulyás Gergely erről azon a sajtótájékoztatón beszélt, ahol a járványügyi szigorításokat jelentette be.

A portál cikke megjegyzi, a kormány képviselői egyre több alakalommal adnak hangot aggodalmuknak az esetleges nagyrendezvények megtartása miatt.  

Kásler Miklós EMMI-miniszter egy tegnapi Facebook-videós interjújában mondta azt, hogy határán lehetünk egy második hullámnak, ő aggályosnak nevezte az „összeverődést”, a nagy rendezvényeket.

Augusztus 20. - Tűzijáték Budapesten
Fotó: Kovács Tamás

Június közepén Gulyás Gergely egy Kocsis Mátéval közösen tartott sajtótájékoztatón szintén a július közepét jelölte meg, ami a döntést illeti. Akkor a miniszter azt is kiemelte, hogy “nem pusztán egy tüzijátékról, hanem Szent István napi országos események megrendezéséről van szó”.

Az augusztus 20-i rendezvények megtartása jó alkalmat jelenthetnek a turizmus újraindítására, a gazdasági élet újraindításához járulnának hozzá, ez egy jó befektetés lenne – idézi fel Gulyás Gergely szavait az atv.hu