Szentkirályi Alexandra büszkén jelentette, megérkezett az első két szállodahajó

A két hajóval 300 turista érkezett.

2021. június 25., 11:18

Szerző:

– Csütörtökön megnyitottak a határok a szomszédos országok felé, ennek köszönhetően már meg is érkezett az első két szállodahajó Magyarországra. Ezek a hajók az első, de nem az utolsó fecskék – írta posztjában.

Ezzel a két hajóval 300 turista érkezett, akiket reményei szerint még rengeteg követ majd. A szállodahajók Budapest mellett Mohácson és Esztergomban is megállnak majd.

Ahogy korábban írtuk, Magyarország nem hosszabbítja meg a határőrizetet a schengeni belsőhatároknál.

A magyar kormány eddig összesen 17 országgal egyezett meg abban, hogy kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait,

és szabad utazást engednek az állampolgáraiknak az országaik között, függetlenül attól, milyen vakcinával oltották őket, legutóbb például Kazahsztánnal.

(MTVA/Bizományosi: Róka László )

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.