A Szent János kórház sajnálja, hogy az ellenzéki sajtó megírta, alapvető eszközökért könyörögnek a Facebookon

2019. december 4., 18:31

Szerző:

Mint kedden megírtuk, karácsonyra sok egyéb mellett pelenkát, gumikesztyűt vécédeszkát, vérnyomásmérőt, csaptelepet kért az adakozó kedvű emberektől a Facebookon a Szent János kórház. 

Nem tudjuk, hogy mi történhetett azóta, a kórház szerdán mindenesetre helyesbítést tett közzé az akció Facebook-eseményénél – vette észre a 24.hu. 

Mint a kórház tudatja, 

„a listát összeállítók közül páran pontatlanul értelmezték a feladatot, így olyan eszközök is listára kerültek, amiket a kórház természetesen kötelezően biztosít az ellátás során,

ezek tévedésből kerültek adománygyűjtő eseményünk kommunikációs csatornáira.

Mindehhez még hozzáteszik, hogy 

„nagyon sajnálatosnak tartjuk, hogy egy jó szándékú kezdeményezést, a közösségi összefogás és társadalmi felelősségvállalás szép szimbólumát az ellenzéki sajtó visszájára fordítja és a negatív kampány részévé teszi."

Ez egyébként ugyanaz a kórház, amelynek a vezetője tavaly nyáron öt napig nem ért rá válaszolni azoknak a civileknek, akik felajánlották, hogy ingyen kitakarítják az egyik borzalmasan retkes teraszt, amely ki tudja mióta rombolta a kedélyeket az intézményben. Így nézett ki: 

 

Később maga a kórház rakatott rendet a tetthelyen. A főigazgatót idén februárban menesztették.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.