Székhelyi: Nem tőlem, a hazámtól kell bocsánatot kérni

„Engem nem lezsidóztak, hanem felzsidóztak. Én most sárga csillaggal járok az utcán, melyet büszkén viselek” – mondta Székhelyi József a . A színművész, akit lezsidóztak és „kilistáztak” a helyi kormányerőkhöz tartozó politikusok Egerben arról beszélt a Reggeli gyorsban, hogy az, ami az egri testületi ülésen történt már nem róla szól.

2012. május 11., 21:33

Úgy fogalmazott, a szalonzsidózáshoz hozzászokott egész életében, megtanult ellene a maga módján védekezni, ám Egerben a politika antiszemitizmus jelent meg, amivel szemben tehetetlen. Szerinte, ha ez szindromatikus lesz az országban, a haza lakhatatlanná válik. Az egri testületet politikailag alkalmatlannak nevezte, de hozzátette, hogy a hülyeség oldalfüggetlen.

Székhelyei József úgy fogalmazott: „itt most nem tőlem kell bocsánatot kérni, hanem a hazámtól kell bocsánatot kérni, hívja fel az egri polgármester a hazámat”. Egyébként az egri polgármester ezidáig úgylátszik, még nem találta meg Székhelyi József mobilszámát, mert nem kereste meg, hogy bocsánatot kérjen.

Neuman Gábor azon kérdésére, hogy kell-e félni attól, hogy itt sokkal rosszabbra fordul a helyzet Székhelyi József Bibóval válaszolt: demokrata az, aki nem fél.