Szárnyal az Opus az indexes Mészáros Lőrinc-interjú után

Az ominózus nyilatkozatot követően több mint tíz százalékot emelkedett az ország leggazdagabb emberének cége a tőzsdén.

2021. június 11., 14:28

Szerző:

Miután az ország leggazdagabb embere az Indexnek adott exkluzív interjúban a tőzsdei árfolyamokról beszélt, ki is lőtt az Opus Nyrt. Az üzletember azt mondta, alulértékeltnek tartja a cége tőzsdei árfolyamát. Mészáros Lőrinc úgy nyilatkozott, hogy míg az 2017-ben 760 forintos rekordon volt, addig a koronavírus-járvány okozta tőzsdei zuhanáskor prognosztizált 129 forintos mélyponthoz képest magas. 

Az üzletember azt gondolja, a piacnak 350 forintra kellene áraznia a papírjukat. Szerinte ezt erősíti meg az Equilor legutóbbi, áprilisi elemzése is. Hozzátette azt is, hogy részvényesként hosszú távon elkötelezett az Opus papírjai iránt, bízik azokban. 

Az Index szúrta ki, hogy az interjú utáni órákban a tőzsdén több mint 10 százalékos emelkedést mutatott Mészáros Lőrinc cége. Míg reggel 9 körül még 233 forintba került egy részvény, fél 11-re felugrott 255-ig, délre pedig visszakorrigált 244 forintra. Azonban még így is messze elmarad a Mészáros Lőrinc által kívánatosnak tartott 350 forinttól.

(Kiemelt kép: Mészáros Lőrinc, egykori felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)