Szanyi Tibor: felzárkóztunk a náci hatpárti ellenzék mellé

Szerinte az ő pártja a harmadik erő a választáson.

2021. augusztus 29., 12:12

Szerző:

Az MSZP-ből történő kiválása után új vizekre evező és saját pártot alapító Szanyi Tibor szerint az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) a legnagyobb harmadik opció a választók számára a politikai palettán. A politikus szombati Facebook-posztjában a Závecz Research kutatásai alapján írta meg, hogy „a náci-liberális hatpárti összefogás” és a Fidesz tömbjével szemben több, mint 20 százalékos támogatottsága van a pártjának. A mondatokat és a hozzá párosított képet az LMP, majd a DK színeiben is feltűnő volt televíziós, Dömsödi Gábor sem hagyta szó nélkül. 

Szanyi Tibor a Závecz idén készült augusztusi felmérését mutatta meg posztjában. Ebben az látszik, hogy az Igen Szolidaritás szocialista pártnak 26 százalékos a támogatottsága a választók körében, szemben a hatpárti ellenzék összesített támogatottságával, ami ennek ellenére a Fidesz-KNDP-t is legyűrné a választáson, ha most lenne: 37 százaléka szavazna a rájuk a Fidesszel szemben. Utóbbi nem sokkal marad le a hatpárthoz képest, 35 százalékos a támogatottsága. 

A politikus szombat délutáni Facebook-posztjában azt írta: „Egyre jobban látszódik a közvéleménykutatásokban, hogy a náci-liberális hatpárti összefogás, és a kormánypárti tömb mellett van egy harmadik választási lehetőség. Az Igen Szolidaritás szavazóinak, szimpatizánsainak lesz jövőre választási lehetősége. Igen, szocializmust!”. A posztot az ellenzéki előválasztáson Pásztó polgármesteri székéért újra elinduló Dömsödi Gábor nem hagyta szó nélkül. Rövid, de annál karcosabban fejtette ki a véleményét, mit gondol a szocialista politikus posztjáról. Azt írta: „Tibor, ennyire nem kéne!”.

A Závecz Research augusztusi felméréséről mi is írtunk. Ebben kifejtettük, jelentős változás nem történt a pártok támogatottságának tekintetében. A Fidesz egy százalékponttal javított támogatottságán. Jelenleg 35 százalékon áll. A DK 12 százalékon áll jelenleg is, írja a Telex. A Jobbik jelenleg 11 százalékon áll. Május óta jelentősen nem tudta növelni támogatottságát. Erről bővebben itt olvashat. 

(Kiemelt kép: Szanyi Tibor MSZP-s európai parlamenti képviselő a 2007-2013 közötti időszakban Magyarországnak járó uniós források felhasználásáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. május 2-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.