Závecz Research: fej fej mellett az ellenzék és a Fidesz

Hajszálnyival vezet az ellenzék, de a Fidesz tábora sokkal aktívabb. 

2021. augusztus 26., 06:51

Szerző:

A Závecz Research augusztusi felmérése szerint jelentős változás nem történt a pártok támogatottságának tekintetében. A Fidesz egy százalékponttal javított támogatottságán. Jelenleg 35 százalékon áll. A DK 12 százalékon áll jelenleg is, írja a Telex. A Jobbik jelenleg 11 százalékon áll. Május óta jelentősen nem tudta növelni támogatottságát. 

A teljes népesség körében az MSZP és a Momentum is 5 százalékon áll. A Mi Hazánk Mozgalom a Kutyapárttal egy szinten, 1 százalékos támogatottságot élvez. A biztos pártválasztók  50 százaléka a Fideszt, míg 17 százalék a DK-t választaná. A felmérés szerint a Jobbik a harmadik legerősebb párt 13 százalékkal. 

Ha összeadjuk a hat ellenzéki párt támogatottságát, akkor 39 százalékos eredményt kapunk. A Fidesz-KDNP listája pedig 37 százalékos az augusztus közepi felmérés alapján. A Fidesz szavazótábora a felmérés szerint azonban sokkal aktívabb. A kormánypárti szavazók 56 százaléka részt kíván venni a jövő évi választásokon. Ez az arány az ellenzéki szavazók esetében csak 51 százalék.  A Závecz Research1000 főt kérdezett meg legfrissebb felmérése alkalmával. 

(Kiemelt kép: A Závecz Research augusztusi felmérése, Forrás: Závecz Research)