Luxusszálloda épül Balatonfüreden

Összesen 22,5 milliárd forintból épül fel a szálloda, amelyben 102 szoba kap helyet.

2023. június 2., 12:54

Szerző:

Balatonfüreden 22,5 milliárd forint értékű beruházással szállodakomplexum épül a belvárosban, a Le Méridien resort a tervek szerint 2025 tavaszától fogadja a vendégeket - közölte Szepesi Richárd projektalapító sajtótájékoztatón pénteken Balatonfüreden.

A balatonfüredi BalaPort projektben a 102 szobás ötcsillagos szálloda mellett, 200 férőhelyes mélygarázs, 4 étterem és 24 luxus apartman is épül, valamint a kikötői infrastruktúrát is fejlesztik.

A BalaPort oldala szerint a projektre előzetesen a Marriott szállodacsoport és a Le Méridien márkájával írtak alá szerződést. A Marriott csoportnak ez lesz az első vidéki szállodája: a szállodalánc egyébként az, amelyik például idén egy szintén nagy luxushotelre írt alá szerződést egy, a Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó céggel. A szállodalánc egyik hoteljének brandingjén még 2021-ben Orbán Ráhel dolgozott, Tiborcz István cégének leányvállalatánál – írta meg a Telex.

(Kiemelt képünk a beruházás látványterve. Fotó/Forrás: Balaport weboldala.)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.