Luxusszálloda épül Balatonfüreden

Összesen 22,5 milliárd forintból épül fel a szálloda, amelyben 102 szoba kap helyet.

2023. június 2., 12:54

Szerző:

Balatonfüreden 22,5 milliárd forint értékű beruházással szállodakomplexum épül a belvárosban, a Le Méridien resort a tervek szerint 2025 tavaszától fogadja a vendégeket - közölte Szepesi Richárd projektalapító sajtótájékoztatón pénteken Balatonfüreden.

A balatonfüredi BalaPort projektben a 102 szobás ötcsillagos szálloda mellett, 200 férőhelyes mélygarázs, 4 étterem és 24 luxus apartman is épül, valamint a kikötői infrastruktúrát is fejlesztik.

A BalaPort oldala szerint a projektre előzetesen a Marriott szállodacsoport és a Le Méridien márkájával írtak alá szerződést. A Marriott csoportnak ez lesz az első vidéki szállodája: a szállodalánc egyébként az, amelyik például idén egy szintén nagy luxushotelre írt alá szerződést egy, a Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó céggel. A szállodalánc egyik hoteljének brandingjén még 2021-ben Orbán Ráhel dolgozott, Tiborcz István cégének leányvállalatánál – írta meg a Telex.

(Kiemelt képünk a beruházás látványterve. Fotó/Forrás: Balaport weboldala.)

19:51

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-től (hétfőtől) október 26-ig, a hegyeshalmi fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva több Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Az utazóközönség számára tehát továbbra is elérhetőek maradnak a railjet szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon, de bizonyos járatoknál Bécsben másik vonatra kell átszállni.

18:57

Pert nyert a Greenpeace a Fertő tavi beruházásra 2023. májusában kiadott környezetvédelmi működési engedély ügyében. Az UNESCO október 2-án tart vizsgálatot a helyszínen és dönt a világörökségi terület veszélyes listára kerüléséről is.

A megbízólevél átadása Alekszandr Lukasenko államfővé választásának törvényesként való elismerését jelenti, miközben az Európai Unió nem fogadja el törvényesnek a három évvel ezelőtti választások eredményét.