Bő kétmilliárdot adott az Orbán-kormány a szalézi rendnek építkezésre, Varga Mihály már le is rakta az alapkövet

2020. február 10., 18:10

Szerző:

Több mint kétmilliárd forint kormányzati támogatásból bővül a szalézi rend óbudai központja. A két új épület alapkövét Varga Mihály pénzügyminiszter, Andrásfalvy János, a szalézi rend magyar tartományának vezetője és Ábrahám Béla korábbi tartományfőnök tette le hétfőn.

Több mint kétmilliárd forintból bővül a szalézi rend óbu Andrásfalvy János, a szalézi rend magyar tartományának vezetője, Varga Mihály pénzügyminiszter, Barna Gábor, a Mester Építő Kft. ügyvezetője és Ábrahám Béla korábbi tartományfőnök elhelyezi az alapkövet
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Varga Mihály az ünnepségen kiemelte: a kormány természetes szövetségeseként tekint az egyházakra, és kiemelt feladatának tartja támogatásukat, hogy közfeladataikat és közösségépítő szolgálatukat minél jobb feltételek között láthassák el.

A kormány nagyra értékeli a szalézi rend pedagógiai hagyományait, és azt a kiemelkedő munkát, amellyel hozzájárulnak a magyar kultúra, a gazdaság és a társadalom fejlődéséhez - tette hozzá.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.