Disznóürülékkel teli tárolóba zuhantak a munkások a szákszendi sertéstelepen, egyikük meghalt

Három munkás ért súlyos baleset a szákszendi sertéstelepen. Egyikük meghalt. 

2024. augusztus 8., 15:17

Szerző:

A tragédia még július végén történt a szákszendi sertéstelepen, a sérülteket mentőhelikopterrel szállították kórházba. A tenyek.hu információi szerint a két túlélő közül az egyikük lélegeztetőgépre került. Mint mondják egy lakodalom is elmaradt, ugyanis az örömapa nélkül nem tartották meg az esküvőt. 

Mindhárman beestek

A három férfi közül az egyik villanyszerelő volt, aki azért érkezett egy társával együtt a sertéstelepre, hogy megjavítsanak egy berendezést. A harmadik férfi őket felügyelte. A villanyaszerelő aztán beleesett a disznóürülékkel teli tárolóba, a társa pedig a segítségére sietett, a metángáztól azonban mindketten elájulta. A rájuk felügyleő férfi mindkettőjüket próbálta kimenteni, de ő is eszméletét vesztette. 

Riasztották a katasztrófavédelmet, jöttek a mentők

Varga Mihály Sebestyén, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az eset után a kemma.hu-nak elmondta, hogy az üzemből érkezett riasztás a katasztrófavédelemhez, mely szerint három személy a híg sertésürülékbe esett. 

A helyszínre érkező tűzoltó egységek teljes légzésvédelem használata mellett mentőkötél segítségével kiemelték őket és átadták a mentőszolgálat munkatársainak

– mondta el a szóvivő, mindezt pedig az Országos Mentőszolgálat is megerősítette, akik hozzátették, hogy a helyszínre mentautó és mentőhelikopter is érkezett. A gyors segítségnyújtás ellenére viszont az egyik férfi életét már nem lehetett megmenteni. 

Egy fő az újraélesztési kísérlet ellenére a helyszínen életét vesztette, további két főt életveszélyes állapotban szállítottak bajtársaink állapotstabilizálás után kórházba

– közölték. A lap egyébként úgy tudja, hogy a rendőrség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást, ismeretlen tettes ellen. 

Egy esküvő is elmaradt

A Tények információ szerint a túlélők a tatabányai kórházban vannak, egyikőjük a fia esküvőjére készült, azonban a lakodalmat a baleset miatt lefújták, a család úgy döntött, az örömapa nélkül nem tartják meg. A helyieket egyébként megbotránkoztatta a tragédia, sokan jól ismerték a férfiakat, most pedig mindenki abban bízik, hogy a túlélők hamar felépülnek. 

Belső vizsgálat indult 

A borzalms eset körülményei egyelőre tisztázatlanok. A telephely ügyvezetője, Csorba Zsolt a kemma.hu-na elmondta, mindenkit megráztak a történtek, a rendőrségi nyomozás mellett pedig a telephely is belső vizsgálatot indított annak felderítése érdekében, hogy pontosan mi is történt a végzetes napon. 

Mivel az ügyben nyomozás zajlik és mindannyian keressük még a válaszokat, így sokkal bővebb információt egyelőre még nem tudunk adni. Együttérzünk a hozzátartozókkal és az esetben érintett minden munkavállalónknak is igyekszünk minden tőlünk telhető segítséget és támogatást megadni a vizsgálatok lezárultáig is

– válaszolta ügyvezető. A nyomozás lezárta nagyban függ viszont attól, hogy a baleset sértüljei mikor lesznek olyan állapotban, hogy beszámoljanak a történtekről. A Tények tájékoztatásából az derül ki, hogy az egyik érintett még mindig lélegeztetőgépen van. 

(Kiemelt képünk helyszíni felvétel, Fotó forrása: Tények videorészlet)

Tegnap 17:41

Kedden is marad az országban az őszi időjárás. S bár nap közben egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, de azért maradnak tartósan borult tájak.

Tegnap 15:29

Magyarország 2020 óta nem változtatta meg az uniós joggal szembenálló menekültügyi törvényeit, amelyek az Európai Bíróság 80 milliárd forintos bírságot szabott ki rá. Az Európai Bizottság nem egyezkedik tovább, így 80 milliárd forintnyi összeget kell az országnak kifizetni.