24 ezer tanár maradhat ki a béremelésből: a kormányrendeletben megfeledkeztek a szakképzésben dolgozókról

A szakképzésben dolgozók kimaradtak a fizetésemelésből. A korábbi sztrájkbizottsági egyeztetésen a szakszervezetek szerint elhangzott, hogy valamennyi béremelésre a szakképzésben dolgozók is számíthatnak, ám a jogszabályból kihagyták őket. 

2024. január 3., 11:03

Szerző:

Gulyás Gergely állításával ellentétben a szakképzésben dolgozó oktatók nem részesülhetnek a pedagógusoknak megígért, átlagosan 32,2 százalékos januári béremelésből – közölték a Népszava érdeklődésére a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) vezetői. A Miniszterelnökséget vezető miniszter az atv.hu-n december 31-én megjelent interjújában beszélt arról, hogy az említett fizetésemelés a tanárokra, az óvónőkre és a szakképzésben oktatókra is vonatkozik.

A PSZ elnöke, Totyik Tamás lapunknak ugyanakkor azt mondta, a béremelésről szóló kormányrendelet nem tér ki a szakképzési oktatókra. Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője azt is hozzátette, hogy a pedagógusok részben EU-s forrásból megvalósuló béremelésével kapcsolatos EFOP Plusz uniós programban sincs benne a szakképzés. Azt viszont mindkét érdekvédő megerősítette, hogy a korábbi sztrájkbizottsági egyeztetéseken elhangzott, valamennyi béremelésre számíthatnak majd a szakképzésben oktatók is, de ennek részletei még egyáltalán nem ismertek.

(Fotó: steveriot1 via Pixabay)