Szabó Tünde felelősséget vállalt a magyar oktatásért, aztán méregdrága magániskolába íratta be a gyerekeit

2018. szeptember 5., 09:03

Szerző:

Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára annak ellenére íratta be egy méregdrága magániskolába, a SEK International Schoolba a gyerekeit, hogy nemrég még arról beszélt, a szívén viseli a magyar oktatás fejlesztésék az ügyét - kajánkodik a 444. Az államtitkár hétfői Facebook-posztjából derült ki, hogy a kislánya és a kisfia is a SEK-be jár, ahol egy gyerek tandíja évi kétmillió forint. Ehhez képest - idézi fel a portál - az államtitkár még augusztus 8-án is azt mondta.

– Amilyen a ma iskolája, a nevelés rendszere is olyan lesz, és olyan lesz a jövőnk, ezért is kulcskérdés számunkra az iskolafejlesztés mind nevelési, mind infrastrukturális szempontból. 2010-hez képest ezért is fordítunk 606 milliárd forinttal többet jövőre az oktatásra, 18 milliárd forinttal többet, mint az idén.

Fotó: MTI/Földi Imre

A kissé papírízű szöveget láthatóan kívülről megtanulta. 2017-ben arról is beszélt, „a mi felelősségünk”, hogy miként alakul a magyar oktatás jövője, milyen esélyt, milyen feltételeket biztosítunk gyermekeinknek képességeik, tehetségük kibontakoztatásához, közös jövőnk építéséhez.

Szabó Tünde egyébként magánügynek tartja, hogy a gyerekei milyen iskolába járnak, azt viszont nem árulta el, hogy ha ez így van, akkor miért írt róluk a Facebookon.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.