Szabó Tímea: Orbán Viktor férfi. Mészáros Lőrinc férfi.

2020. november 18., 20:58

Szerző:

Szabó szerint a biztonság kedvéért azért érdemes lenne ezt belefoglalni az Alaptörvénybe. 

Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője az Alaptörvény ma tárgyalt, kilencedik módosításához nyújtott be módosító javaslatot, reflektálva arra, hogy immár Magyarország alapokmányába lesz foglalva, hogy az anya nő, az apa pedig férfi - írja a Mérce.

A képviselő szerint érdemes lenne kiegészíteni a dokumentumot azzal, hogy Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc férfiak.

“Orbán Viktor férfi. Mészáros Lőrinc férfi. Szerintem jó ezt is tisztázni. Ne csak azt mondjuk ki, hogy az anya nő, az apa meg férfi. Biztos, ami biztos” - írta Szabó.

A beadvány szerint a család fontosságát és a szülők nemét firtató cikk helyébe a következő szöveg lépne:

„Magyarország védi a házasság intézményét, mint egy férfi és egy nő közötti, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi.

a) Orbán Viktor férfi.

b) Mészáros Lőrinc férfi.” 

Szabó a közpénz jellegével foglalkozó részhez is tett egy javaslatot a könnyebb értelmezhetőség érdekében, miszerint:

„Orbán Viktor strómanjai és házi oligarchái vagyona a Szent Korona oltalma alá helyeztetik.”

„Kész, tiszta beszéd. Mit szól hozzá, miniszterelnök úr? Szerintem ezt a kormánypártok is támogatni fogják.” - indokolta Szabó.

  

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.