Suli után menjél, fiam, lőj le valamit

Szabadidős foglalkozásként tanítaná lőni az iskolásokat a kormány. 

2023. augusztus 3., 18:37

Szerző:

A honvédelem tantárgyhoz kapcsolódó kormányrendelet-tervezeteket tett közzé a kormány. A Honvédelmi Minisztérium által előkészített egyik javaslat az, hogy az „iskolai egyéb szabadidős (fakultatív) foglalkozásként megtartott, tanulók által végrehajtott lőgyakorlatokon” vegyenek részt.  

Az iskolai lőgyakorlatokon a tervezet szerint 210 tanuló vehet részt, és ők kizárólag emberi élet kioltására nem alkalmas légfegyverekkel gyakorolhatnának, felnőtt felügyelete mellett – írja a HVG

Az oktatóknak „katonaideált” megtestesíteni képes személyeknek kell lenniük.  A Honvéd Kadét Programban résztvevő iskolákban, a többlépcsős képzés célja „a hazafias és honvédelmi nevelés” és az, hogy „tudatosítsa a haza szeretetének és a haza védelmének fontosságát”.

(Kiemelt képünkön egy gyerek játék fegyvert tart a kezében. Fotó:ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

15:37

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.