Stratégiailag kiemelt fontosságú a Bognár-Vin felszámolása

Megjelent a rendelet a Magyar Közlönyben, Orbán Viktor stratégiailag kiemelt jelentőségűnek minősítette a Bognár-Vin és a Miarcle Next felszámolását. 

2023. augusztus 11., 10:09

Szerző:

A két céget stratégiailag kiemelt jelentőségű felszámolási és csődeljárásban adósként érintett gazdálkodó szervezetekké minősítette, ezért azoknál alkalmazni kell a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény 65–67. §-át, mert a kormány úgy ítélte meg, hogy adósságaik rendezéséhez, hitelezőikkel való megegyezéséhez nemzetgazdasági érdek vagy kiemelt közérdek fűződik – írja a 24.hu.

 Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett jogszabály hatályba is lépett.

A Bognár-Vin Kft.-ről illetve az Ital Magyarország Kft.-ről akkor kezdett cikkezni a magyar sajtó, amikor a több borászatot is megkárosító akasztói testvérpárt letartóztatták. Azzal gyanúsítják őket, hogy hiába tudták, nem tudják kifizetni, több magánszemélytől és gazdasági társaságtól is rendeltek alkoholos italt, hatszáz millió kárt okozva. 

A bíró szabadlábra helyezte ugyan őket, ám a többrendbeli (600 milliós kárt okozó) csalás gyanúsítását, az ingóságok, ingaltanok lefoglalását fenntartotta.

(Kiemelt képünk: Orbán Viktor a Cicero és a Berliner Zeitung kiadói beszélgetésén 2022 október 11-én. Fotó: B: Britta Pedersen/dpa)