Végső búcsút vettek Sólyom Lászlótól

A 81 éves korában elhunyt Sólyom László volt köztársasági elnököt római katolikus szertartás szerint, katonai tiszteletadás mellett temették el szerdán a Fiumei úti sírkertben.

2023. október 18., 14:39

Szerző:

A szertartáson lerótta kegyeletét Novák Katalin jelenlegi köztársasági elnök, valamint Sólyom László elődei is, Schmitt Pál és Áder János. Kövér László házelnök szintén a gyászolók között volt, de jelen volt Schiffer András volt LMP-s politikus, aki a párt mostani elnöke, Ungár Péter mellett ült.

Megjelent a kormány képviseletében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, mögötte Karácsony Gergely főpolgármester foglalt helyet. A volt köztársasági elnök emlékének adózott többek között Martonyi János volt külügyminiszter és Erdő Péter bíboros is.

Az Index beszámolója szerint Sólyom Lászlót Felföldi László pécsi püspök búcsúztatta. A püspök Ferenc pápa részvéttáviratát is felolvasta, amelyben az egyházfő kifejezte együttérzését a családnak és az egész nemzetnek.

(Kiemelt kép: Sólyom László volt köztársasági elnök búcsúztatása a Fiumei úti sírkertben 2023. október 18-án. Sólyom László, aki 2005 és 2010 között volt Magyarország köztársasági elnöke, hosszú betegség után, életének nyolcvankettedik évében, 2023. október 8-án hunyt el. MTI/Koszticsák Szilárd)