Soltész: Magyarország felértékelődött az eucharisztikus kongresszus sikeres megrendezésével

Az államtitkár a Keresztény szerda esték című rendezvénysorozat keretében tartott előadást.

2021. október 27., 20:35

Szerző:

Magyarország felértékelődött azzal, hogy méltó módon sikerült megrendeznie olyan világeseményt, mint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus – közölte szerdán Szentgotthárdon a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Soltész Miklós a Keresztény szerda esték című rendezvénysorozaton tartott előadásában úgy fogalmazott: felemelő és életre szóló élmény volt részt venni a többnapos eseményen, írja az MTI.

Véleménye szerint a kongresszus rámutatott arra, hogy Magyarországon mekkora ereje van a hitnek, az egyháznak és a világi – kormányzati, önkormányzati és civil – összefogásnak.

Szerinte a tanácskozás legkiemelkedőbb és legjobban várt eseménye természetesen a pápalátogatás és a Ferenc pápa által bemutatott szentmise volt.

(Kiemelt kép: Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a Bács-Kiskun megyei templomfelújításokról tartott sajtótájékoztatón a kecskeméti Szentcsalád Plébánián 2021. július 8-án. Fotó: Ujvári Sándor / MTI)