Sokan nem kapták meg időben a választási értesítőjüket, az NVI a Magyar Postára mutogat - Videó

2019. május 26., 20:57

Szerző:

Többen is jelezték az RTL Klub Híradójának, hogy nem kapták meg a választási értesítőt, amelyben a Nemzeti Választási Iroda (NVI) tudatta, hogy pontosan hol kell szavazniuk. Azt is mondták, hogy ugyan nem változott meg sem a lakcímük, sem egyéb személyes adatuk, mégsem kapták meg a választási értesítőt. Olyan is előfordult, hogy egy családban a szülők megkapták a dokumentumot, a választásra jogosult gyerekük már nem.

Az NVI szerint testület pontos címlistát küldött a Postának, ott pedig azt mondták, hogy ők minden megadott címre időben kivitték a leveleket. Az ügyfélszolgálatukra csak kevesebb, mint tíz bejelentés érkezett eltűnt értesítőkről.

A választási értesítőt egyébként nem szükséges bemutatni a voksolásnál, és azt, hogy melyik választókerületben, hol kellett szavaznia az egyes állampolgároknak, a Választási Iroda honlapján meg lehetett nézni.

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.