Sneider Tamás újított egy winchestert, de a jobbikos képviselők vagyona nem sokat változott

2019. február 1., 01:21

Szerző: Bíró Veronika

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke Heves megye nagybirtokosa, az alig 700 fős Aldebrő jelentős területét felvásárolhatta már. Idei vagyonnyilatkozata vajmi kevés eltérést mutat a tavalyi évhez képest. Megtartotta aldebrői és tófalu ingatlanjait, továbbra is van szántója, lakóháza, gyümölcsöse. Járművet sem vett újat, be kell érnie a 2007-es Fiat Puntoval és egy 2004-es MTZ traktorral.

Változás az, hogy lakáshitele 1,8 millió forintról 1 550 000 forintra, egy magánszeméllyel szembeni 3,5 millió forintos tartozása 3 millió forintra csökkent.

Plusz juttatásként tavaly csak egy 55 ezer forintos külső merevlemezt kapott.

Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton sajtótájékoztatója a
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője sem bővítette se ingatlanjainak, se járműveinek a számát. Továbbra is egy nagykovácsi 83 négyzetméteres lakóház és egy 732 négyzetméteres telek 50 százalékos tulajdonosa, autóból is csak egy 2003-as Suzuki Swiftje van.

Készpénze 1 millió forintról 1,5 millió forintra nőtt, tartozása nincsen.

Talán ő az a képviselő, aki a legrészletesebben sorolja fel, hogy milyen munkaeszközöket, berendezéseket kapott a munkavégzéshez. Tavaly egy 245 ezer forintos Dell notebookot, telefonkártyát, üzemanyagkártyát, illetve egy Skoda Octaviát és egy lakást kapott használatra.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője vagyona sem változott sokat. Továbbra is egy miskolci 106 négyzetméteres lakóház 50 százalékos tulajdonosa. Megtakarításai nincsenek, jármű nincs a nevén.

Hitele tavaly óta 12 700 000 forintról 11 700 ezer forintra csökkent. Munkavégzéséhez üzemanyagkártyát, lakásbérletet, egy miskolci és egy ózdi irodabérletet, és 4 fő segítő személyzetet kapott.

 

Cikkünk egy sorozat része, 2019. január 31-ig ugyanis az országgyűlési képviselőknek, a függetlenként politizáló Szél Bernadettnek és Hadházy Ákosnak, a Fidesz, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd, a Liberálisok politikusainak le kellett adniuk a vagyonnyilatkozatukat, de ugyanerre kötelezi a törvény az Orbán-kormány tagjait, a Magyar Nemzeti Bank és az Állami Számvevőszék elnökét, illetve a legfőbb ügyészt is. Kattintsanak!

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.