Slamasztikában Gődény és Gattyán pártja is

A rendőrség nyomozást indított. 

2022. március 22., 06:53

Szerző:

Feljelentés alapján a rendőrség kezdeményezte a Gattyán György által indított Megoldás Mozgalom ajánlóíveinek a lefoglalását a VI-VII. kerületben, mert a gyanú szerint azokon több hamis ajánlás is található, értesült a Telex. Szintén a Budapest 5. számú választókerületben a Gődény György által vezetett Normális Élet Pártját is feljelentették, mert az ajánlóíveken ugyanaz a személy neve többször is szerepelt, az aláírások viszont eltértek.

A Telex érdeklődésére a BRFK közölte: hamis magánokirat felhasználásának gyanúja miatt nyomozást rendeltek el mindkét ügyben ismeretlen tettes ellen. A nyomozástól függetlenül Major Gergely, a Megoldás Mozgalom jelöltje az induláshoz elég számú ajánlással versenyben maradt a választási csatában, Ferge Anikó, a Normális Élet Pártjának jelöltje viszont az érvénytelen szavazatok levonása után már nem indulhat a választáson, mert így már nincs meg a kellő számú ajánlása.

A lap megkereste mind a két pártot az ügyben. A Megoldás Mozgalom válaszolt is. Azt írták: „a Mozgalom Etikai Tanácsának többen is jelezték, hogy korábban a standjainknál, feltehetőleg provokáció részeként többen is próbálkoztak hamis aláírásokkal. Ezek a lakcímkártya ellenőrzése során derültek ki. Ahol ez bizonyítható volt, ezeket az eseteket kiszűrtük.” A konkrét ügyre vonatkozó kérdésünkre a párt azt válaszolta: nem tudnak arról, hogy hamis ajánlóíveket adott volna le a jelöltjük az 5. számú választókerületben. A jelölt ügyében fellebbezett az egyik rivális párt, majd másodfokon is felülvizsgálták az ügyét, de Major Gergely esetében a jelöltség jogerős maradt.

(Kiemelt kép: Tüntetés a koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozások ellen, amit Gődény György szervezett. Fotó: Dimény András)

Az ukrán-magyar határszakaszon 5912 ember lépett be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4331-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden.