Simán lebuktatta az új agrárminiszter olcsó migránsozó hazugságát a Nébih is

2018. május 20., 17:24

Szerző:

Elhullottan talált vaddisznóból mutatta ki az afrikai sertéspestis vírusát az ukrán határhoz közeli, Szatmár-Bereg megyei Tiszakerecseny község határában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az állami hatóság közleménye szerint a korábban Heves megyében megállapított betegség jelenlétét a Nyírerdő Zrt. vadászterületén talált vaddisznóból származó mintában mutatták ki, a járványügyi nyomozás jelenleg folyamatban van. 

A fertőzés feltehetően Kárpátaljáról, a fertőzött, vírushordozó vaddisznók tavaszi vándorlása során került Magyarországra.

A 168 Óra is beszámolt arról: az új agrárminiszter, Nagy István a kinevezése előtti bizottsági meghallgatáson azt mondta, úgy került Magyarországra ez az állatbetegség, hogy egy migráns eldobott egy szendvicset, amit egy vaddisznó megevett.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.