Hagyjon békén! Segítség, megerőszakolnak! – kiabálta a sátoraljaújhelyi ápoló áldozata, miközben négyen voltak a kórteremben

2020. július 31., 07:55

Szerző:

Részleteket tudott meg a Blikk a döbbenetes sátoraljaújhelyi erőszakról.

Az intézményben a gyanú szerint az egyik ápoló megerőszakolta az egyik betegét.

Ráadásul négyen is voltak a kórteremben, amikor a gyalázatos dolgok történtek. Az áldozat hasi panaszokkal érkezett a kórházba, akinek férjét az ápoló a „Ne aggódjon, uram, a legjobb kezekben lesz nálam a felesége” mondattal nyugtatott. A nő egy üres kórterem bal sarkában az ablak melletti, elfüggönyözött ágyat kapta.

Hajnalban arra ébredt, hogy az ápoló az infúziós palackját babrálja. A lap szerint az is elképzelhető, hogy valamiféle bódítószert rakott bele, mert az asszony visszaaludt. Később, amikor felébredt, azt vette észre, hogy ugyanaz az ápoló rámászik.

„Mit csinál? Hagyjon békén! Segítség, megerőszakolnak!’

– kiabálta a nő, amire a férfi elszaladt.

Amikor felkapcsolták a kórteremben a villanyt, kiderült, az erőszak közben a szomszédos, elfüggönyözött két ágyon két ápolónő is az igazak álmát aludta. A meggyalázott nő sms-ben riasztotta az unokatestvérét, hogy megerőszakolták, azonnal vigyék el a kórházból. Közben előkerült az ápoló, aki eljátszotta, hogy semmiről nem tud. Csakhogy a nő felismerte őt, amikor viszont szembesítette a férfit a támadással, az mindent tagadott. A nyomozóknak azt állította, bent sem volt a kórteremben.

Koronavírus - Szent László Kórház Képünk illusztráció, nem a sátoraljaújhelyi kórházban készült.
Fotó: Szigetváry Zsolt

Amikor kiderült, hogy gyanúsított testnedveit találták meg a laborvizsgálatok eredményeképp a nő fehérneműjén, már azt állította, beleegyezéssel történt a dolog.

„Azért, mert a beteg akarta az aktust, meg is keresett és kifejezetten megkért rá. Még a nadrágomba is belenyúlt.”

– mondta a férfi, de már őrizetbe is vették a történtek miatt.

Az áldozat azóta pszichológus segítségével próbálja feldolgozni a történteket.

A lap megjegyzi, ha bebizonyosodik a vád, akár tíz évet is kaphat az elkövető.

Ennyivel bünteti a törvény abban az esetben az erőszakos közösülést, ha felügyelete, gondozása, gyógykezelése, illetve egyéb módon a hatalma vagy befolyása alatt álló személy sérelmére követi el.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.