Hat éve zaklatja egy férfi a 27 éves nőt, de felfüggesztett börtönnel megúszta és ma is szabadlábon van

2020. július 10., 08:42

Szerző:

Teljesen tönkretette Lengyel Fiorella életét egy idegen férfi, aki immár hat éve zaklatja a nőt, de még mindig szabadlábon van – mutatta be az RTL Klub Fókusz című műsora csütörtökön a 27 éves nő történetét. 

A nő azóta félelemben és állandó szorongásban él. 

Az eset szinte tankönyvi: a férfi gyakorlatilag kinézte áldozatát. Még 2014-ben egy kávézóban szúrta ki az ott dolgozó nőt, napi szinten bejárt hozzá. Majd elkezdett írogatni neki a Facebookon különböző kamu profilokkal. A hat év alatt több ezer üzenetet, képet, videót küldött Fiorellának, aki egy évig nem is tudta, hogy ki zaklatja.

A nő másfél év után feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, de közben az idegen már a húgát is elkezdte követni. A férfi végül bíróság elé került és

2019 májusában egy év hat hónap felfüggesztettet kapott,

vagyis nem került börtönbe, de folytatta a zaklatást. 

A nő ezért felmondott a budapesti munkahelyén, Ausztriába költözött, de a férfi oda is követte.

Fiorella újra feljelentést tett, miután a zaklató egy kutyasétáltatás közben megfogta a kezét. A nőnek új barátja lett, ez felbosszantotta a férfit, és veréssel fenyegetőzött. Pár héttel később bekövetkezett, amitől az egész család tartott: a férfi egy kereszteződésben direkt nekik tolatott, a kocsiban megragadta a nő nyakát, a barátját pedig úgy megütötte, hogy hátraesett, beverte a fejét és eszméletét vesztette.

Az első vizsgálatok szerint Fiorella párjának vérömleny keletkezett az agyában.

A rendőrök bilincsben vitték el a támadót, de pár nappal később kiengedték, nem sokkal ezután pedig a nő egyik testvérét is megverte.

A férfi még mindig szabadlábon van.

Fiorella úgy érzi, a férfi tönkre tette az életüket, családjuk rettegésben él. A nő sehova nem megy sötétben. Fiorella ügyvédje azt mondja, szerencsés véletlen, hogy nem lett komolyabb következménye a férfi tetteinek, és megjegyezte azt is, még csak távoltartási végzést sem rendeltek el vele szemben. Ráadásul a bántalmazásokat már úgy követte el, hogy feltételesen van szabadlábon.

A Fókusz riportját itt lehet megnézni: 

 

(A 24.hu nyomán)