Prága helyett Budapesten lesz a Pakson építkező orosz állami cég, a Roszatom közép-európai központja

2020. január 24., 09:28

Szerző:

Közép-Európában a világ más részeihez hasonlóan reneszánszát éli ma az atomenergetika – lelkendezik a Magyar Nemzet, és tudatja: értesülései szerint Budapestre telepíti közép-európai székhelyét a Roszatom.

Eddig Prágában volt az orosz állami atomenergetikai konszern közép-európai központja, amely egyébként 2015 óta működtetett Budapesten irodát a cseh regionális központ magyarországi fióktelepeként.

Orbán Viktor a Roszatom vezérigazgatójával, Alekszej Lihacsov  tárgyalt Orbán Viktor és Roszatom vezérigazgatója, Alekszej Lihacsov a karmelita kolostorban
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Árvai Károly

Az újonnan alapított régiós központ, a Rosatom Hungary Kft. egy sor fontos kérdésben továbbra is támogatást nyújt a Paks II. projekthez, miután a Paksi Atomerőmű kapacitásfenntartó beruházása aktív szakaszába lépett – írja a lap, amely ezután az atomenergia előnyeit ecseteli.

10:20

Csaknem 30 millió forintot loptak el telefonos alkalmazás segítségével egy zalai férfitől, az eset kilenc gyanúsítottja azonban másoktól is milliókat szerzett hasonló csalással – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken. Az átverés során a bankszámláinkhoz férkőznek hozzá a bűnözők.