A budai hegyvidék egyik legmenőbb részén, takaros társasházban lelt legénylakásra az elvált Rogán Antal

2020. május 12., 12:56

Szerző:

Miután Rogán Antal elvált, és otthagyta Sarka Kata férjének Felhő utcai házát, új lakhely után kellett néznie, pláne, hogy a legendásan táguló Pasa parki lakását már korábban eladta Mészáros Lőrinc üzlettársának csillagászati áron. 

444 egyik olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy a propagandaminiszter egy II. kerületi, háromszintes házba költözhetett be a közelmúltban. Gyakran látható ott, a legfelső teraszon többször is felbukkant már, Rogán szolgálati autói is rendszeresen az épület garázsában állnak. 

A portál megnézte a helyszínt. A ház egy remek, hegyvidéki, kertvárosias részen áll, csendes utcában, nagyjából 10 percnyi sétára a Pasaréti tértől. A lakók nyugalmára biztonsági őr ügyel.

És véletlenül épp a 444 terepszemléjének idején bukkant fel a háznál Rogán szolgálati kisbusza is.

Nagy utat tett meg Rogán Antal is
Fotó: Facebook/Rogán Antal

Az ingatlan tulajdoni lapja szerint az utolsó tulajdonos 2014 óta a Vabeko Kft. A siófoki cég nem arról ismert, hogy lakóingatlanokat építsen, és azzal üzleteljen: szénhidrogén szállító és elosztó vezetékeket, gázipari csomópontokat és nyomvonalas létesítményeket tervez kivitelez és tart karban. A társaság az elmúlt években kiváló üzlettársra lelt: a szépen csengő nevű Mészáros és Mészáros Kft-re. Öt olyan keretmegállapodást is kötöttek 2018 június óta a Nemzeti Közművek leányvállalataival, amik bőségesen biztosítanak munkát.

A 444 megkérdezte a céget, hogy Rogán Antal bérli-e az ingatlant vagy megvásárolta azt. Kíváncsi volt arra is, hogyan kerültek kapcsolatba Rogán Antallal, de nem kapott választ egyik kérdésére sem. A Miniszterelnöki Kabinetiroda sem segített megfejteni a rejtvényt.

Ha úgy vesszük, Rogán egyébként akár az egész házat is megvehette, válása után ugyanis, idén év elején olyan vagyonnyilatkozatot adott be, ami szerint

egy év alatt a 40 milliós megtakarítása - a válás ellenére - 809 millió forintra nőtt,

emlékeztet a portál.

Az Origo egy nappal a 444 cikke után azt írta, hogy Rogán Antal bérli a lakást.

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.