Rezsibiztosi kioktatás, avagy amikor Németh Szilárd beszél arról, hogy valaki túl sok kémfilmet néz

A Fidesz alelnöke hivatalosan arról tartott sajtótájékoztatót, hogy „a Soros György által fizetett NGO-k vagy álcivilek” felsorakoztak a terrorcselekmény elkövetésével vádolt Ahmed H. mögött.

2018. január 8., 16:47

Szerző:

Reagáltatták Németh Szilárdot hétfői sajtótájékoztatóján arra hírre, hogy a hódmezővásárhelyi független – de az összes ellenzéki párt által támogatott – polgármesterjelölt, Márki-Zay Péter utcájába térfigyelő kamerát szereltek fel, miután bejelentette: indul a februári időközi választáson. A Fidesz alelnöke erről azt mondta,

„kevesebb kémfilmet kell nézni, és akkor kevesebb ilyen butaságot lehet mondani."

Valójában a 168 Óra is beszámolt arról, hogy februárban időközi polgármester-választás lesz Hódmezővásárhelyen, ahol a Fidesz hosszú évek óta az országos átlagnál is jobb eredményt szokott elérni. A 2014-es polgármester-választáson a közelmúltban elhunyt Almási István fideszes jelölt 61 százalékkal győzött, és a város összes egyéni képviselői helyét is a Fidesz emberei vitték el. A Fidesz most Hegedűs Zoltán alpolgármestert indítja, az ellenzéki pártok közül egyik sem indít saját jelöltet, ehelyett mindegyik egy független indulót ajánl az emberek figyelmébe, Márki-Zay Pétert.

Márki-Zay Péter

A február 25-i polgármester-választás azért is fontos főpróbája lehet a tavaszi parlamenti választásnak, mert kiderülhet, hogy legalább elvi szinten van-e értelme a teljes ellenzéki összefogásban gondolkodni egyes választókörzetekben. Márki-Zaynak üzemgazdász, közgazdász, villamosmérnöki és történészi diplomája is van, hét gyermeket nevelnek feleségével, és a hódmezővásárhelyi római katolikus Szent István plébánia egyháztanácsának világi elnöke. Korábban Orbán Viktort és a Fideszt támogatta, ám a leginkább a városra kiskirályként uralkodó volt polgármester, Lázár János miatt – kiábrándult a kormánypártból.

Ezután a kormánypárti Ripost „árpádsávos-szocialista jelölt"-nek nevezte, arra utalva, hogy Habony Árpád lapja egyszerre tekinti az MSZP és a Jobbik emberének. Márki-Zay erre úgy reagált, ismerősei a megmondhatói, hogy egyetlen párt tüntetésére ment el és egyetlen párt mellett kampányoltam életében, ez pedig a Fidesz volt 2002-ben..., ma viszont ma már úgy látja, hogy Hódmezővásárhelyen sokan félnek. És hogy okkal teszik mindezt, azt jelzi, amiről szintén beszámoltunk, vagyis hogy

két nappal azután, hogy informálisan bejelentette az indulását, kirúgták a munkahelyéről és figyelmeztették, hogy a felesége vállalkozásánál hamarosan hatósági ellenőrzés lesz.

Azt pedig már a Facebookon tette közzé később, hogy pénteken, amikor hivatalosan bejelentette indulását ellenzéki jelöltként Hódmezővásárhelyen, új térfigyelő kamerát szereltek fel az utcájukban, így most már akármelyik irányból megy hozzá látogató, megfigyelhetik.

Fontos hangsúlyozni, hogy Márki-Zay nem állította, hogy szándékosan történt mindez, ám a véletlenek furcsa összjátéka legalábbis nehezíti a független hódmezővásárhelyi polgármester-jelölt dolgát.

Ennek ellenére Németh Rezsibiztos Szilárd csak a kémfilmek mértéktelen „fogyasztására" tudott gondolni az ügyben. Hogy erre minden alapja meg is van, azt jelezheti: valójában a Fidesz alelnöke arról tartott sajtótájékoztatót, hogy „a Soros György által fizetett NGO-k vagy álcivilek” felsorakoztak a terrorcselekmény elkövetésével vádolt Ahmed H. mögött.

Háromszor is látta a Magas szőke férfi felemás cipőbent