Rétvári Bence szerint minden rendben az ajkai kórházban, amelynek az intenzív osztályán az összes nővér és altatóorvos is felmondott

2018. szeptember 25., 14:46

Szerző:

A jobbikos Rig Lajos mint egykori egészségügyi dolgozó arra kérte Kásler Miklós minisztert, őszintén árulja el, mekkora a baj a választókerületében lévő ajkai kórházban, ahol előbb az intenzív osztály ápolói, majd az altatóorvosok mondtak fel – írja a 24.hu.

Rig többek között arra kérte Káslert, ugyan mondaná már el, 

ki és mikor lesz végre hajlandó a valóságról tájékoztatni a lakosságot, mely osztályokon, hány orvos és szakdolgozó hiányzik. Miként oldják meg a biztonságos betegellátást? Mit tesznek azért, hogy a felmondási hullám megálljon, mivel motiválják a dolgozókat?

Kérdésére a miniszter helyett most is Rétvári Bence felelt.

Az államtitkár szerint az ajkai kórházban minden rendben van, a Magyar Imre Kórház intenzív osztályának nővér állománya biztosított, a betegellátás zavartalan és folyamatos.

Mindemellett:

a kórházról megjelent állítások szerinte valótlanok, az ellátás továbbra is a megszokott magas színvonalon folytatódik.

Az intenzív osztályt vezető főnővér a farkasgyepűi Tüdőgyógyintézet ápolási igazgatójaként továbbra is az Ajkán és környékén élők gyógyításáért dolgozik – idézte a lap az államtitkárt.

Rétvári tegnap azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy azt mondta: az ellenzéki pártok utasították az ellenzéki médiát, hogy minden nap írjon valami rosszat az egészségügyről.

AZ ÁEEK szerint egyébként azért mondtak fel az altatóorvosok, mert olyan magas bérköveteléssel álltak elő, amelynek elfogadása komoly bérfeszültséget, ezzel együtt zavart keltett volna az intézmény dolgozóinak mindennapos munkájában.

 

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.