Rétvári Bence: a mi 1100 évünk a Kárpát-medencében sikertörténet

Az államtitkár a genderideológiáról is beszélt augusztus huszadikán.

2021. augusztus 20., 14:50

Szerző:

„Minden magyarnak joga van felemelt fejjel járni, mert van mire büszkének lennünk” – fogalmazott Rétvári Bence Nagymaroson pénteken. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a nagymarosi augusztus 20-i ünnepségen vett részt, írja az MTI.

„A sok történelmi megpróbáltatás, sorscsapás ellenére az idő minket igazolt, és a magyarok továbbra is a Kárpát-medence vezető nemzete” – mondta Rétvári Bence, aki arról is beszélt, hogy Szent István a nehezebb utat választotta, mert nem egy vazallus királyság vezetője lett. 

„Európában egy posztkeresztény és posztnemzeti gondolkodás látható” – fogalmazott. Hozzátette: Magyaroszág nem egy nemzetek fölötti, bürokrácia által irányított Európai Unióhoz csatlakozott, hanem egy nemzetek közötti együttműködési formát választott. Véleménye szerint az Európai Unió vezetőinek ma a valós problémákkal kellene foglalkoznia, mert Európa demográfiai, katonai, pénzügyi, gazdasági, politikai ereje csökken, az unió vezetői ezzel szemben azzal foglalkoznak, hogy megzsarolják Magyarországot.

„De nem lehet engedni a zsarolásnak, hogy bármilyen jogosan járó pénzt visszatartsanak, ameddig a magyar emberek le nem mondanak arról, hogy az óvodákban, iskolákban különböző LMBT csoportok neveljék a gyerekeket a genderideológia szerint” – közölte az államtitkár.

Rétvári Bence azt is kifejtette, „nincs az időnél objektívebb bíró, márpedig a mi 1100 évünk a Kárpát-medencében sikertörténet.” Az Emmi parlamenti államtitkára ünnepi beszédében köszönetét fejezte ki a magyar egészségügyben dolgozóknak és a járvány elleni védekezésben résztvevőknek, akiknek köszönhetően el lehetett kerülni azokat a kritikus helyzeteket, amelyek sok országban kialakultak.

(Kiemelt kép: Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszédet mond a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés államalapító Szent István király tiszteletére rendezett ünnepi ülésén 2021. augusztus 19-én. MTI/Vajda János)

A Balaton átlagos vízállása 5 centimétert emelkedett az elmúlt 4 nap alatt, péntekre elérte a 120 centiméteres szabályozási szintet a vizugy.hu adatai szerint.