Rettegnek a Fideszben a botránytól, villámgyorsan eltüntették Kósa Lajost a nyilvánosság elől

2018. március 26., 23:33

Szerző:

Gyakorlatilag kihagyja a Fidesz kampányát Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter. A múlt héten két lakossági fórumot töröltek miatta, ezen a héten pedig egy kampányszereplést sem vállal – hívja fel a figyelmet a 444 Fidesz országjáró programja alapján.

Kósa Lajos inkább elillan
Fotó: Facebook/ Hír Tv

Az, hogy Kósa Lajost gyakorlatilag bújtatják a nyilvánosság elől, nem meglepő. Ő a főszereplője annak a botránynak, amelyben kiderült, hogy egy közjegyzői okirat tanúsága szerint 4,35 milliárd eurós (1300 milliárd forintos) örökség kezelését vállalta el. A pénzt egy csengeri háztartásbeli, Szabó Gáborné bízta rá, aki ma külföldre utazott, és akinek a férjéről a 168 Óra írta meg elsőként, hogy nemrég öngyilkos lett. Az ügyben rengeteg kérdés vetődik fel – például az, hogyan dőlhetett be egy ekkora összegről szóló mesének – de a miniszter egy kétségbeesett magyarázkodási kísérleten túl a botrány kitörése, március 13. óta is csak menekül az újságírók elől. Nemrég a sofőrje emiatt a kocsi oldalát is meghúzta Pécsen. Közben nem mellesleg kiderült az is – szintén közjegyzői okirat tanúsítja –, hogy Szabó Gáborné a miniszter édesanyjának ajándékozhatott 2,6 millió eurót, átszámítva 800 millió forintot.

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.