Rengetegen jelentkeztek szavazatszámlálónak

De a cél még messze.

2022. január 31., 21:16

Szerző:

Hétfőn átlépte a 10 ezret azok száma, akik szavazatszámlálónak jelentkeztek a Számoljuk együtt! mozgalomnál a 2022-es parlamenti választásokra – írta Facebook-oldalán a szervezet. A mozgalom korábban azt közölte, február végéig várják a jelentkezéseket.

A Számoljunk együtt!-nél péntekig 8434 fő regisztrált, és ebből 4074 fő már meg is adta a szavazóköri kiválasztásához és a delegáláshoz feltétlenül szükséges adatait. A Jelen pedig arról írt néhány napja, hogy a Tiszta Választásért Alapítvány felhívására legalább 14 ezren jelentkeztek. Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke arról beszélt a lapnak, hogy legalább 30 ezer szavazatszámláló toborzása a cél.

A 24.hu korábban azt írta, az ellenzék azért szeretne 30 ezer potenciális szavazatszámlálót, mert úgy vélik, tartalékosokra is szükség van arra az esetre, ha valaki az utolsó pillanatban mondaná vissza a szavazatszámlálást. A megmozdulást egyébként még 2021-ben kezdték szervezni, hogy a 10 285 szavazókörben minél több, a jelenlegi kormánytól független szavazatszámláló is jelen legyen majd. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

14:56

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta George Friedman magyar származású, nemzetközileg elismert amerikai geopolitikai stratégát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.