Túl sok baleset történik a futárokkal, a belvárosi polgármester a rendszámtól várja a csodát

Az V. kerületi önkormányzat szeretné elérni, hogy minden Budapesten működő futárvállalkozás tüntessen fel egyedi, jól látható azonosító jelet vagy számot a csomagszállító dobozain.

2020. október 7., 10:06

Szerző:

Ennek fontosságát azzal indokolják, hogy az elmúlt időszakban számos baleset történt a kerületben, amelynek kerékpáros vagy robogós futárok is részesei voltak.

A csomagszállító dobozokon feltüntetett azonosító jelének hiányában azonban a futárok felelősségre vonása nem megoldható – írja a hirado.hu Szentgyörgyvölgyi Péternek, Belváros-Lipótváros polgármesterének a közleménye alapján.

A polgármester korábban szerint egyelőre a közlekedési morál nem változott a futárok körében. Szentgyörgyvölgyi elmondta: az azonosításnak nem a büntetés a célja, hanem az, hogy visszatartó erőként funkcionáljon a közlekedési szabálytalanságok megelőzésében, és hogy elősegítse a forgalomban való felelősségteljes részvételt.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt hónapokban rendkívül megnövekedett az étel- és csomagszállítás iránti igény. A tapasztalatok szerint a készételeket, illetve árucikkeket kiszállító kerékpáros vagy robogós futárok azonban nem minden esetben tartják be a közlekedési szabályokat, ami számos konfliktushoz vezetett.