Videó - Szirénázó rendőrautó segített a vajúdó nőnek időben a szülészetre érni

A szentendrei egyenruhások nem tétlenkedtek, tudták, hogy minden perc számít.

2023. június 27., 12:37

Szerző:

Vajúdó kismamát és aggódó párját segítette időben a kórházba érni a szentendrei rendőrőrs két tagja – írta közleményében a Pest VMRFK Kommunikációs Osztálya. 

Az apuka autóval szerette volna a szülészetre vinni a feleségét, akinek útközben már 1-2 perce fájásai voltak és attól tartottak, nem érnek be időben a kórházba. Budakalásznál a férfi félre állt és tárcsázta a 112-es segélyhívót.

A Pest Vármegyei Tevékenység-irányítási Központ kezelője haladéktalanul a címre irányította a legközelebb lévő, szentendrei járőrpárt, akik feltolták a szirénát, a megkülönböztető jelzést, majd az apuka autója előtt zúzva tették szabaddá az utat. Egymás után húzódtak le és félre a járművek,így  akadálytalanul tudtak száguldani a célállomás felé

– olvasható a közleményben.

A rendőrautó 11 perc alatt tudta le a Budakalász és a budapesti Uzsoki Kórház közötti utat. Épp időben, a kezelőorvos szerint gyakorlatilag az utolsó pillanatban. A szülés aztán már gyorsan, biztonságosan és problémamentesen zajlott, az édesanya és gyermeke egészségesek, jól vannak.

A szentendrei rendőrök nem először szakították félbe hasonló okból egyéb szolgálati feladataikat. Legutóbb 2023. március 28-án segítettek mihamarabb kórházba juttatni egy másik várandós kismamát.

(Fotó: MTI)