Rendőrség: senki ne használjon füstgránátot a Hungaroringen

Tilos bevinni is.

2021. július 31., 19:46

Szerző:

Egyes híradásokkal ellentétben nem gránátot, hanem füstgránátot vittek be szombaton a nézők a Hungaroring területére. Ezért hívta fel a rendőrség a figyelmet arra, hogy semmiféle pirotechnikai eszközt nem szabad bevinni a Forma-1 versenyre.

A Forma-1 Magyar Nagydíj idején a Hungaroring teljes területén bármilyen polgári felhasználású robbanóanyag és pirotechnikai termék használata tilos – írja a police.hu. A rendőrség arra figyelmeztetett, hogy a polgári célú pirotechnikai tevékenységekről szóló 173/2011. (VIII.24.) Korm. rendelet tartalmazza azokat az előírásokat, amelyeket még az ünneplés, szórakozás hevében sem hagyhatunk figyelmen kívül.

A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény szankcionálja a pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértések elkövetését. Aki a pirotechnikai termékek előállítására, forgalmára, tárolására, szállítására, felhasználására, megsemmisítésére, birtoklására vonatkozó előírásokat megszegi, szabálysértést követ el, és százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(Kiemelt kép: Shutterstock)

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.