Megütötte a nőt, majd a táskáját ellopta egy férfi Budapesten

2020. október 18., 16:27

Szerző:

A fővárosi nyomozók elfogták a rablás elkövetésével gyanúsítható két fiatalt és egy férfit.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a budapesti nő 2020. október 11-én az éjszakai órákban ment haza, amikor a lépcsőház kapujában egy ismeretlen férfi kitépte a kezéből a táskáját – a benne lévő személyes irataival és mobiltelefonjával - miközben egyszer ököllel arcon ütötte - írja a police.hu. A sértett a földre esett és rövid időre az eszméletét is elvesztette. A feltételezett elkövető a helyszínről elmenekült.

A kerületi rendőrök a helyszínen megtalálták a táska leszakadt fülét és a táskát is, de a mobiltelefon és a nő iratai nem voltak benne.

A nyomozók az erzsébetvárosi és a kispesti rendőrökkel együttműködve a kamerafelvételek alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, a 16 éves M. V. A.-t és az is kiderült, hogy a rablásban a támadón kívül még két fiatal is részt vett. Amíg egyikük megtámadta a 42 éves nőt, másik két társa figyelt.

M. V. A.-t a rendőrök a VII. kerületi elfogták, és előállították, majd elrendelték a letartóztatását. A bűncselekményben résztvevő másik két fiatalt - a 17 éves Cs. Szimonettát és a 26 éves Sz. Márkot a fővárosi rendőrök elfogták Budapest XIII. és XXII. kerületében, őket a nyomozók bűnsegédként elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

 

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.