Rendkívüli ülésen döntött az MSZP Bangóné Borbély Ildikó sorsáról

Hamisan állíthatta, hogy közgazdász diplomája van.

2022. január 23., 12:42

Szerző:

Az MSZP Országos Elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így politikai útjaik elválnak egymástól – olvasható a párt közleményében. 

A szocialisták közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza, írja a Telex

Bangóné Borbély Ildikó tehát a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, és a párt a választáson sem fogja indítani, továbbá felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására.

Ezzel a szocialista párt lezártnak tekinti az ügyet. Bejelentésükkel párhuzamosan felszólították a Völner-Schadl korrupciós botrányban lebukott fideszes politikusokat, hogy Bangónéhoz hasonlóan távozzanak a közéletből.

A 168 szerette volna megtudni, mi lesz a csepeli MSZP szervezet sorsa Bangóné kizárása után, ezért felkerestük a Komjáthi Imrét, aki azonban cikkünk megjelenésééig nem válaszolt a kérdéseinkre.

Mint arról szombaton beszámoltunk, Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s parlamenti képviselő a Mandiner állításai szerint nem szerzett közgazdász főiskolai diplomát, holott a parlament.hu-n szereplő önéletrajza szerint van ez irányú a végzettsége.

(Kiemelt kép: Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2021. március 17-én. Fotó: MTI)

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.