Bangóné Borbély Ildikó nagy slamasztikában

Lehet, hogy nincs is közgazdász diplomája. 

2022. január 22., 12:44

Szerző:

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP-s parlamenti képviselő valójában nem szerzett közgazdász főiskolai diplomát, holott a parlament.hu-n szereplő önéletrajza szerint ez a végzettsége – állítja a Mandiner egy névtelen forrásra hivatkozva. Ahogy a lap közölte, a szocialista politikus nyilvános életrajza szerint a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Gazdaság és menedzsment karára járt, majd 2013-ban végzett. 

A Mandiner közérdekű adatigényléssel fordult a BGF jogutódjához, a Budapesti Gazdasági Egyetemhez, hogy megtudják, Bangóné Borbély Ildikó járt-e a BGF-re, és ha igen, mennyi ideig, milyen vizsgákat tett le, és kapott-e ott diplomát. Az egyetem azt válaszolta, hogy „tanulmányi rendszerünk archívumában az Ön által kérdezett személyre vonatkozóan semmilyen adat nem található” – írja a lap.

A Mandiner az Országgyűlés Hivatalát is megkereste, onnan azt az információt kapták, hogy nekik semmilyen kompetenciájuk nincsen arra, hogy ellenőrizzék egy országgyűlési képviselő önéletrajzának tartalmát, azért kizárólag a képviselő felel – írják. A lap megjegyzi, Bangóné Borbély Ildikót is megkeresték az ügyben, viszont a cikkük megjelenéséig nem kaptak választ a megkeresésre.

(Kiemelt kép: MTI/ Koszticsak Szilard)

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.